Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
West Bengal GK
December 23, 2015
0
  1. Which water body is to the south of West Bengal?
    Answer:-

    Bay of Bengal

    [collapse]
  2. Which state is to the north of West Bengal?
    Answer:-

    Sikkim

    [collapse]
  3. Which city in West Bengal was a Danish Colony?
    Answer:-

    Serampore

    [collapse]
  4. Where did the Portuguese have a factory in West Bengal?
    Answer:-

    Text

    [collapse]
  5. When did the Dutch cede Chinsura to the British?
    Answer:-

    1845

    [collapse]
  6. When did the French vacate Chandernagore?
    Answer:-

    1949

    [collapse]
  7. Which coalition came to power in West Bengal in 1977?
    Answer:-

    Left Front

    [collapse]
  8. Who founded Calcutta?
    Answer:-

    Job Charnock

    [collapse]
  9. Who was Bengal’s first governor general?
    Answer:-

    Warren Hastings

    [collapse]
  10. Who was West Bengal’s chief minister in 1980?
    Answer:-

    Jyoti Basu

    [collapse]