Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Uttarakhand GK
December 23, 2015
0
  1. When was Uttaranchal formed?
    Answer:-

    9 November 2000

    [collapse]
  2. When did Uttaranchal change its name to Uttarakhand?
    Answer:-

    1 January 2007

    [collapse]
  3. Which country is to the east of Uttarakhand?
    Answer:-

    Nepal

    [collapse]
  4. Which state is to the west of Uttarakhand?
    Answer:-

    Himachal Pradesh

    [collapse]
  5. Which state is to the south of Uttarakhand?
    Answer:-

    Uttar Pradesh

    [collapse]
  6. Which is the capital of Uttarakhand?
    Answer:-

    Dehra Dun

    [collapse]
  7. Which is the official language of Uttarakhand?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  8. Who was Uttarakhand’s first chief minister?
    Answer:-

    Nityanand Swami

    [collapse]
  9. Who was Uttarakhand’s first governor?
    Answer:-

    Surjit Singh Barnala

    [collapse]
  10. Which is the highest point in Uttarakhand?
    Answer:-

    Nanda Devi

    [collapse]