Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Uttar Pradesh GK
December 23, 2015
0
  1. Which country is to the north of Uttar Pradesh?
    Answer:-

    Nepal

    [collapse]
  2. Which is the capital of Uttar Pradesh?
    Answer:-

    Lucknow

    [collapse]
  3. Which is the official language of Uttar Pradesh?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  4. When was Uttaranchal separated from Uttar Pradesh?
    Answer:-

    8 November 2000

    [collapse]
  5. Who of the following prime ministers of India was not born in Uttar Pradesh?
    Answer:-

    P. V. Narasimha Rao

    [collapse]
  6. Who of the following prime ministers of India was not born in Allahabad?
    Answer:-

    Rajiv Gandhi

    [collapse]
  7. Who was Uttar Pradesh’s chief minister in 1992?
    Answer:-

    Kalyan Singh

    [collapse]
  8. How was Uttar Pradesh formerly known?
    Answer:-

    United Provinces

    [collapse]
  9. When was Agra Presidency separated from Bengal Presidency?
    Answer:-

    1833

    [collapse]
  10. When did the British annex Oudh?
    Answer:-

    1856

    [collapse]