Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Tripura GK
December 23, 2015
0
  1. When did Tripura become a union territory?
    Answer:-

    1 November 1956

    [collapse]
  2. When did Tripura become a state?
    Answer:-

    21 January 1972

    [collapse]
  3. Which state is to the east of Tripura?
    Answer:-

    Mizoram

    [collapse]
  4. Which country is to the west of Tripura?
    Answer:-

    Bangladesh

    [collapse]
  5. Which states in India are smaller than Tripura?
    Answer:-

    Goa, Sikkim

    [collapse]
  6. Which is the capital of Tripura?
    Answer:-

    Agartala

    [collapse]
  7. Which of the following is an official language of Tripura?
    Answer:-

    Bengali

    [collapse]
  8. Who was Tripura’s chief minister in 2008?
    Answer:-

    Manik Sarkar

    [collapse]
  9. Who was Tripura’s governor in 2006?
    Answer:-

    D. N. Sahaya

    [collapse]
  10. Which is the highest point in Tripura?
    Answer:-

    Betling Shib/Sib/Chip/Shiv

    [collapse]