Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Telangana GK
December 23, 2015
0
  1. When was Telangana formed?
    Answer:-

    2 June 2014

    [collapse]
  2. Who took oath as first Governor of Telangana?
    Answer:-

    E. S. L. Narasimhan

    [collapse]
  3. Who took oath as first Chief Minister of Telangana?
    Answer:-

    Kalvakuntla Chandrasekhara Rao

    [collapse]
  4. Which of the following dynasties ruled Telangana?
    Answer:-

    Kakatiya

    [collapse]
  5. Who were rulers of Hyderabad in 1724-1948?
    Answer:-

    Nizams

    [collapse]
  6. When was Telangana merged with Andhra Pradesh?
    Answer:-

    1 November 1956

    [collapse]
  7. Which party demanded statehood for Telangana and contested elections in 1971 later merged with Congress?
    Answer:-

    Telangana Praja Samiti

    [collapse]
  8. Which party formed Telangana’s first government?
    Answer:-

    Telangana Rashtra Samiti

    [collapse]
  9. Which of the following districts is part of Telangana?
    Answer:-

    Warangal

    [collapse]
  10. Which of the following districts is not part of Telangana?
    Answer:-

    Nellore

    [collapse]