Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Tamil Nadu GK
December 23, 2015
0
  1. Which water body is to the east of Tamil Nadu?
    Answer:-

    Bay of Bengal

    [collapse]
  2. Which state is to the west of Tamil Nadu?
    Answer:-

    Kerala

    [collapse]
  3. Which ocean is to the south of Tamil Nadu?
    Answer:-

    Indian

    [collapse]
  4. Which strait separates Tamil Nadu from Sri Lanka?
    Answer:-

    Palk

    [collapse]
  5. How was Tamil Nadu formerly known?
    Answer:-

    Madras

    [collapse]
  6. Which is the southernmost point of Tamil Nadu?
    Answer:-

    Cape Comorin

    [collapse]
  7. Which is the highest point in Tamil Nadu?
    Answer:-

    Doda Betta

    [collapse]
  8. Which party came to power in Tamil Nadu in 1967?
    Answer:-

    DMK

    [collapse]
  9. Who was Tamil Nadu’s first non-Congress chief minister?
    Answer:-

    C. Annadurai

    [collapse]
  10. What is the area of Tamil Nadu?
    Answer:-

    50,215 sq. mi.

    [collapse]