Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Sikkim GK
December 23, 2015
0
  1. Which country is to the east of Sikkim?
    Answer:-

    Bhutan

    [collapse]
  2. Which country is to the west of Sikkim?
    Answer:-

    Nepal

    [collapse]
  3. Which state is to the south of Sikkim?
    Answer:-

    West Bengal

    [collapse]
  4. Which is the capital of Sikkim?
    Answer:-

    Gangtok

    [collapse]
  5. Which is the highest point in Sikkim?
    Answer:-

    Kanchenjunga

    [collapse]
  6. Which dynasty ruled Sikkim in 1642-1975?
    Answer:-

    Namgyal

    [collapse]
  7. When did Sikkim cede Darjeeling to the British?
    Answer:-

    1835

    [collapse]
  8. When did Sikkim become a state of India?
    Answer:-

    26 April 1975

    [collapse]
  9. Which article in Indian constitution is a special provision for Sikkim?
    Answer:-

    371F

    [collapse]
  10. Which party won Legislative Assembly election in Sikkim in 1999?
    Answer:-

    SDF

    [collapse]