Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Rajasthan GK
December 23, 2015
0
  1. Which country is to the west of Rajasthan?
    Answer:-

    Pakistan

    [collapse]
  2. Which is the capital of Rajasthan?
    Answer:-

    Jaipur

    [collapse]
  3. How was Rajasthan formerly known?
    Answer:-

    Rajputana

    [collapse]
  4. Which desert is in Rajasthan?
    Answer:-

    Thar

    [collapse]
  5. Which is the official language of Rajasthan?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  6. Which is the largest lake in Rajasthan?
    Answer:-

    Sambhar Salt Lake

    [collapse]
  7. Which is the highest point in Rajasthan?
    Answer:-

    Mount Abu

    [collapse]
  8. Where did India test nuclear weapons in 1998?
    Answer:-

    Pokharan

    [collapse]
  9. Which princely state in Rajasthan had a nawab?
    Answer:-

    Tonk

    [collapse]
  10. What is the sobriquet of Udaipur?
    Answer:-

    White City

    [collapse]