Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Orissa GK
December 23, 2015
0
  1. When was Orissa separated from Bihar?
    Answer:-

    1 April 1936

    [collapse]
  2. Which water body is to the east of Orissa?
    Answer:-

    Bay of Bengal

    [collapse]
  3. Which state is to the west of Orissa?
    Answer:-

    Chhattisgarh

    [collapse]
  4. Which state is to the south of Orissa?
    Answer:-

    Andhra Pradesh

    [collapse]
  5. Which is the capital of Orissa?
    Answer:-

    Bhubaneshwar

    [collapse]
  6. Which chief minister of Orissa voted in Lok Sabha’s vote of confidence in April 1999?
    Answer:-

    Giridhar Gomango

    [collapse]
  7. Which is the highest point in Orissa?
    Answer:-

    Mahendra Hill

    [collapse]
  8. Which is the largest lake in Orissa?
    Answer:-

    Chilka Lake

    [collapse]
  9. Which is the official language of Orissa?
    Answer:-

    Oriya

    [collapse]
  10. What is the area of Orissa?
    Answer:-

    60,119 sq. mi.

    [collapse]