Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Nagaland GK
December 23, 2015
0
  1. When was Nagaland formed?
    Answer:-

    1 December 1963

    [collapse]
  2. Which country is to the east of Nagaland?
    Answer:-

    Burma

    [collapse]
  3. Which state is to the west of Nagaland?
    Answer:-

    Assam

    [collapse]
  4. Which state is to the south of Nagaland?
    Answer:-

    Manipur

    [collapse]
  5. Which is the capital of Nagaland?
    Answer:-

    Kohima

    [collapse]
  6. Which is the highest point in Nagaland?
    Answer:-

    Mount Saramati

    [collapse]
  7. Which is the official language of Nagaland?
    Answer:-

    English

    [collapse]
  8. Which article in Indian constitution is a special provision for Nagaland?
    Answer:-

    371A

    [collapse]
  9. What is the area of Nagaland?
    Answer:-

    6,401 sq. mi.

    [collapse]
  10. What was the population of Nagaland according to 2011 census?
    Answer:-

    19,80,602

    [collapse]