Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Mizoram GK
December 23, 2015
0
  1. When did Mizoram become a state?
    Answer:-

    20 February 1987

    [collapse]
  2. What does Mizoram mean?
    Answer:-

    Land of Mizos

    [collapse]
  3. Which of the following states does not have a border with Mizoram?
    Answer:-

    Nagaland

    [collapse]
  4. Which country is to the east of Mizoram?
    Answer:-

    Burma

    [collapse]
  5. Which country is to the west of Mizoram?
    Answer:-

    Bangladesh

    [collapse]
  6. How was Mizo Hills District formerly known?
    Answer:-

    Lushai Hills District

    [collapse]
  7. When was Mizoram a union territory?
    Answer:-

    1972-1987

    [collapse]
  8. Which is the capital of Mizoram?
    Answer:-

    Aizwal

    [collapse]
  9. Which article in Indian constitution is a special provision for Mizoram?
    Answer:-

    371G

    [collapse]
  10. What is the area of Mizoram?
    Answer:-

    8,140 sq. mi.

    [collapse]