Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Meghalaya GK
December 23, 2015
0
  1. When did Meghalaya become a state?
    Answer:-

    21 January 1972

    [collapse]
  2. What does Meghalaya mean?
    Answer:-

    Abode of clouds

    [collapse]
  3. Which state is to the north of Meghalaya?
    Answer:-

    Assam

    [collapse]
  4. Which country is to the south of Meghalaya?
    Answer:-

    Bangladesh

    [collapse]
  5. Which is the capital of Meghalaya?
    Answer:-

    Shillong

    [collapse]
  6. Which of the following is not an official language of Meghalaya?
    Answer:-

    Lepcha

    [collapse]
  7. Which is the highest point in Meghalaya?
    Answer:-

    Shillong Peak

    [collapse]
  8. What is the area of Meghalaya?
    Answer:-

    8,660 sq. mi.

    [collapse]
  9. Who was the candidate for president of India from Meghalaya in 1992?
    Answer:-

    George Gilbert Swell

    [collapse]
  10. Which place in Meghalaya used to have the highest rainfall in the world?
    Answer:-

    Cherrapunji

    [collapse]