Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Manipur GK
December 23, 2015
0
  1. When did Manipur become a state?
    Answer:-

    21 July 1972

    [collapse]
  2. What does Manipur mean?
    Answer:-

    City of gems

    [collapse]
  3. Which state is to the north of Manipur?
    Answer:-

    Nagaland

    [collapse]
  4. Which state is to the west of Manipur?
    Answer:-

    Assam

    [collapse]
  5. Which country is to the east of Manipur?
    Answer:-

    Burma

    [collapse]
  6. Which is the capital of Manipur?
    Answer:-

    Imphal

    [collapse]
  7. Which lake is the source of Manipur River?
    Answer:-

    Logtak Lake

    [collapse]
  8. What is the area of Manipur?
    Answer:-

    8,621 sq. mi.

    [collapse]
  9. When was Manipuri added to the eighth schedule of the constitution?
    Answer:-

    1992

    [collapse]
  10. Who was Manipur’s chief minister in 1995?
    Answer:-

    Rishang Keishing

    [collapse]