Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Maharashtra GK
December 23, 2015
0
  1. When was Maharashtra formed?
    Answer:-

    1 May 1960

    [collapse]
  2. Which sea is to the west of Maharashtra?
    Answer:-

    Arabian

    [collapse]
  3. Which state is to the east of Maharashtra?
    Answer:-

    Chhattisgarh

    [collapse]
  4. Who was Maharashtra’s chief minister on 26 November 2008?
    Answer:-

    Vilasrao Deshmukh

    [collapse]
  5. Who was Maharashtra’s home minister on 26 November 2008?
    Answer:-

    Raosaheb Patil

    [collapse]
  6. Which is the official language of Maharashtra?
    Answer:-

    Marathi

    [collapse]
  7. Which is the highest point in Maharashtra?
    Answer:-

    Kalsubai

    [collapse]
  8. What is the area of Maharashtra?
    Answer:-

    1,18,809 sq. mi.

    [collapse]
  9. Where did Thibaw, last king of Burma, live in Maharashtra?
    Answer:-

    Ratnagiri

    [collapse]
  10. Who was Maharashtra’s governor in 1992?
    Answer:-

    C. Subramaniam

    [collapse]