Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Kerala GK
December 23, 2015
0
  1. When was Kerala formed?
    Answer:-

    1 November 1956

    [collapse]
  2. Which state is to the north of Kerala?
    Answer:-

    Karnataka

    [collapse]
  3. Which state is to the east of Kerala?
    Answer:-

    Tamil Nadu

    [collapse]
  4. Which sea is to the west of Kerala?
    Answer:-

    Arabian

    [collapse]
  5. Which is the highest point in Kerala?
    Answer:-

    Anai Peak

    [collapse]
  6. Which is the official language of Kerala?
    Answer:-

    Malayalam

    [collapse]
  7. Which is the capital of Kerala?
    Answer:-

    Trivandrum

    [collapse]
  8. Who, according to tradition, was the Apostle who came to Kerala?
    Answer:-

    St. Thomas

    [collapse]
  9. Which explorer visited Kerala in 1498?
    Answer:-

    Vasco da Gama

    [collapse]
  10. Who was Kerala’s first non-Congress chief minister?
    Answer:-

    EMS Namboodiripad

    [collapse]