Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Karnataka GK
December 23, 2015
0
  1. When did Karnataka acquire its present name?
    Answer:-

    1 November 1973

    [collapse]
  2. Which of the following states is to the north of Karnataka?
    Answer:-

    Maharashtra

    [collapse]
  3. Which sea is to the west of Karnataka?
    Answer:-

    Arabian

    [collapse]
  4. Which is the official language of Karnataka?
    Answer:-

    Kannada

    [collapse]
  5. When did the British annex Kanara?
    Answer:-

    1799

    [collapse]
  6. Which kingdom in Karnataka did the British annex in 1834?
    Answer:-

    Coorg

    [collapse]
  7. How was Karnataka formerly known?
    Answer:-

    Mysore

    [collapse]
  8. Who was Karnataka’s chief minister in 1984?
    Answer:-

    Ramakrishna Hegde

    [collapse]
  9. Which is the capital of Karnataka?
    Answer:-

    Bangalore

    [collapse]
  10. What is the area of Karnataka?
    Answer:-

    74,051 sq. mi.

    [collapse]