Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Jharkhand GK
December 23, 2015
0
  1. When was Jharkhand formed?
    Answer:-

    15 November 2000

    [collapse]
  2. Which state is to the north of Jharkhand?
    Answer:-

    Bihar

    [collapse]
  3. Which state is to the east of Jharkhand?
    Answer:-

    West Bengal

    [collapse]
  4. Which is the capital of Jharkhand?
    Answer:-

    Ranchi

    [collapse]
  5. Which is the first official language of Jharkhand?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  6. Who was Jharkhand’s first governor?
    Answer:-

    Prabhat Kumar

    [collapse]
  7. Who was Jharkhand’s first chief minister?
    Answer:-

    Babulal Marandi

    [collapse]
  8. Who was Jharkhand’s chief minister in 2011?
    Answer:-

    Arjun Munda

    [collapse]
  9. Which is the highest point in Jharkhand?
    Answer:-

    Parasnath Peak

    [collapse]
  10. Which city in Jharkhand is also known as Tatanagar?
    Answer:-

    Jamshedpur

    [collapse]