Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Jammu and Kashmir GK
December 23, 2015
0
  1. Which country is to the west of Jammu and Kashmir?
    Answer:-

    Pakistan

    [collapse]
  2. Who bought Kashmir from the British?
    Answer:-

    Gulab Singh

    [collapse]
  3. Who signed Jammu and Kashmir’s Instrument of Accession?
    Answer:-

    Hari Singh

    [collapse]
  4. What is the term of Jammu and Kashmir’s Legislative Assembly?
    Answer:-

    Six years

    [collapse]
  5. Which is the summer capital of Jammu and Kashmir?
    Answer:-

    Srinagar

    [collapse]
  6. Which is the winter capital of Jammu and Kashmir?
    Answer:-

    Jammu

    [collapse]
  7. Which is the official language of Jammu and Kashmir?
    Answer:-

    Urdu

    [collapse]
  8. Who was Jammu and Kashmir’s chief minister in 1983?
    Answer:-

    Farooq Abdullah

    [collapse]
  9. When was Kargil War?
    Answer:-

    1999

    [collapse]
  10. Which article in Indian constitution is a temporary provision for Jammu and Kashmir?
    Answer:-

    370

    [collapse]