Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Himachal Pradesh GK
December 23, 2015
0
  1. When did Himachal Pradesh become a state?
    Answer:-

    25 January 1971

    [collapse]
  2. Which state is to the north of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Jammu and Kashmir

    [collapse]
  3. Which state is to the south of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Haryana

    [collapse]
  4. When was Bilaspur merged with Himachal Pradesh?
    Answer:-

    1954

    [collapse]
  5. When were many areas of Punjab merged with Himachal Pradesh?
    Answer:-

    1966

    [collapse]
  6. Who was Himachal Pradesh’s first chief minister?
    Answer:-

    Y. S. Parmar

    [collapse]
  7. Which is the official language of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  8. Where is Tibet’s government-in-exile?
    Answer:-

    Dharmshala

    [collapse]
  9. Which is the capital of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Simla

    [collapse]
  10. What is the area of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    21,495 sq. mi.

    [collapse]