Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Gujarat GK
December 23, 2015
0
  1. When was Gujarat formed?
    Answer:-

    1 May 1960

    [collapse]
  2. Which sea is to the west of Gujarat?
    Answer:-

    Arabian

    [collapse]
  3. Which state is to the north of Gujarat?
    Answer:-

    Rajasthan

    [collapse]
  4. Which state is to the east of Gujarat?
    Answer:-

    Madhya Pradesh

    [collapse]
  5. Which river flows through Surat?
    Answer:-

    Tapi

    [collapse]
  6. Who was Gujarat’s first sultan?
    Answer:-

    Ahmed Shah

    [collapse]
  7. Which Indian prime minister was from Gujarat?
    Answer:-

    Morarji Desai

    [collapse]
  8. Which is the capital of Gujarat?
    Answer:-

    Gandhinagar

    [collapse]
  9. What is the area of Gujarat?
    Answer:-

    75,685 sq. mi.

    [collapse]
  10. Who was Gujarat’s chief minister in 2000?
    Answer:-

    Keshubhai Patel

    [collapse]