Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Goa GK
December 23, 2015
0
  1. When did Goa become a state?
    Answer:-

    30 May 1987

    [collapse]
  2. Which state is to the north of Goa?
    Answer:-

    Maharashtra

    [collapse]
  3. Which state is to the south of Goa?
    Answer:-

    Karnataka

    [collapse]
  4. Which sea is to the west of Goa?
    Answer:-

    Arabian

    [collapse]
  5. <li>Which is the capital of Goa?<br /> Answer:-

    Panaji

    [collapse]
  6. Which is the official language of Goa?
    Answer:-

    Konkani

    [collapse]
  7. Who replaced Francisco Sardinha as Goa’s chief minister in 2000?
    Answer:-

    Manohar Parrikar

    [collapse]
  8. Which chief minister of Goa later became speaker of Legislative Assembly?
    Answer:-

    Pratapsinh Rane

    [collapse]
  9. Which article in Indian constitution is a special provision for Goa?
    Answer:-

    371I

    [collapse]
  10. What is the area of Goa?
    Answer:-

    1,429 sq. mi.

    [collapse]