Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Chhattisgarh GK
December 23, 2015
0
  1. When was Chhattisgarh formed?
    Answer:-

    1 November 2000

    [collapse]
  2. What does Chhattisgarh mean?
    Answer:-

    36 forts

    [collapse]
  3. Which state is to the east of Chhattisgarh?
    Answer:-

    Orissa

    [collapse]
  4. Which state is to the south of Chhattisgarh?
    Answer:-

    Andhra Pradesh

    [collapse]
  5. Which is the capital of Chhattisgarh?
    Answer:-

    Raipur

    [collapse]
  6. Which is the official language of Chhattisgarh?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  7. Who was Chhattisgarh’s first chief minister?
    Answer:-

    Ajit Jogi

    [collapse]
  8. Who was Chhattisgarh’s chief minister in 2004-2008?
    Answer:-

    Raman Singh

    [collapse]
  9. Who was Chhattisgarh’s governor in 2011?
    Answer:-

    Shekhar Dutt

    [collapse]
  10. Which is the highest point in Chhattisgarh?
    Answer:-

    Akash Nagar

    [collapse]