Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Bihar GK
December 23, 2015
0
  1. Which country is to the north of Bihar?
    Answer:-

    Nepal

    [collapse]
  2. Which state is to the west of Bihar?
    Answer:-

    Uttar Pradesh

    [collapse]
  3. Which is the capital of Bihar?
    Answer:-

    Patna

    [collapse]
  4. Of which presidency was Bihar a part of?
    Answer:-

    Bengal

    [collapse]
  5. Which is the official language of Bihar?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  6. Which state was separated from Bihar in 2000?
    Answer:-

    Jharkhand

    [collapse]
  7. Which river is known as the Sorrow of Bihar?
    Answer:-

    Kosi

    [collapse]
  8. Who of the following presidents of India was born in Bihar?
    Answer:-

    Rajendra Prasad

    [collapse]
  9. Which coalition came to power in Bihar in 2006?
    Answer:-

    NDA

    [collapse]
  10. What is the area of Bihar?
    Answer:-

    38,301 sq. mi.

    [collapse]