Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Assam GK
December 23, 2015
0
  1. Which state is to the north of Assam?
    Answer:-

    Arunachal Pradesh

    [collapse]
  2. Which country is to the west of Assam?
    Answer:-

    Bangladesh

    [collapse]
  3. When did the British annex Assam?
    Answer:-

    1826

    [collapse]
  4. Which district was separated from Assam and given to Pakistan in 1947?
    Answer:-

    Sylhet

    [collapse]
  5. Which state was separated from Assam in 1963?
    Answer:-

    Nagaland

    [collapse]
  6. When was Mizoram separated from Assam?
    Answer:-

    1972

    [collapse]
  7. Which is the capital of Assam?
    Answer:-

    Dispur

    [collapse]
  8. Which is the highest point in Assam?
    Answer:-

    Chenghehishon

    [collapse]
  9. Which party came to power in Assam in 1985?
    Answer:-

    Asom Gana Parishad

    [collapse]
  10. How was Assam formerly known?
    Answer:-

    Kamarupa

    [collapse]