Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
Arunachal Pradesh GK
December 23, 2015
0
  1. Which country is to the west of Arunachal Pradesh?
    Answer:-

    Bhutan

    [collapse]
  2. Which is the capital of Arunachal Pradesh?
    Answer:-

    Itanagar

    [collapse]
  3. Which is the highest point in Arunachal Pradesh?
    Answer:-

    Kangto

    [collapse]
  4. How was Arunachal Pradesh formerly known?
    Answer:-

    North East Frontier Agency

    [collapse]
  5. When was Arunachal Pradesh separated from Assam?
    Answer:-

    1972

    [collapse]
  6. Which of the following rivers flows through Arunachal Pradesh?
    Answer:-

    Brahmaputra

    [collapse]
  7. What is the area of Arunachal Pradesh?
    Answer:-

    32,333 sq. mi.

    [collapse]
  8. Which line separates Arunachal Pradesh from Tibet?
    Answer:-

    McMahon Line

    [collapse]
  9. Who succeeded Dorjee Khandu as Arunachal Pradesh’s chief minister?
    Answer:-

    Nabam Tuki

    [collapse]
  10. Which country refers to Arunachal Pradesh as South Tibet?
    Answer:-

    China

    [collapse]