Hello Aspirants. Welcome to Daily Jankari Current Affairs in Dailyjankari.com. Here we are giving Current Affairs covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

State Wise GK
ANDHRA PRADESH GK
December 23, 2015
0

ANDHRA PRADESH QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS

  1. When was Andhra Pradesh formed?
    Answer:-

    1 October 1953

    [collapse]
  2. From which state was Andhra Pradesh separated?
    Answer:

    Madras

    [collapse]
  3. What is to the east of Andhra Pradesh?
    Answer:-

    Bay of Bengal

    [collapse]
  4. Which state is to the south of Andhra Pradesh?
    Answer:-

    Tamil Nadu

    [collapse]
  5. Which was the capital of Andhra Pradesh before 1 November 1956?
    Answer:-

    Kurnool

    [collapse]
  6. Who became chief minister of Andhra Pradesh in 1983?
    Answer:-

    NTR

    [collapse]
  7. Who replaced Ram Lal as governor of Andhra Pradesh in 1984?
    Answer:-

    Shankar Dayal Sharma

    [collapse]
  8. Which is the official language of Andhra Pradesh?
    Answer:-

    Telugu

    [collapse]
  9. Who had to quit as governor of Andhra Pradesh after a CD featuring him appeared?
    Answer:-

    Narain Dutt Tiwari

    [collapse]
  10. Who was the first prime minister from Andhra Pradesh?
    Answer:-

    P. V. Narasimha Rao

    [collapse]